Even toeren met de auto? Veel mensen vinden het de normaalste zaak van de wereld. Het nadeel ervan is dat je met toeren weinig beweging krijgt. Bovendien kost het veel geld, aangezien je de tank hoogstwaarschijnlijk vol moet gooien. Bovendien is toeren niet de juiste manier om van de omgeving te genieten. Met een auto ga je namelijk in raptempo langs alle plekken, waardoor je amper tijd hebt iets in je op te nemen. Het is dan veel verstandiger om gewoon regelmatig een leuke wandeling te maken. In dit artikel een aantal leuke wandeltips.

Maak een boswandeling

Er is niets zo leuk als het maken van een leuke boswandeling. Zeker als natuurliefhebber is dit één van de prachtigste wandelingen die je kunt voorstellen. In Nederland zijn gelukkig heel veel bossen, waardoor je nooit bang hoeft te zijn dat er geen één bij je in de buurt is. Bovendien is Nederland ook nog eens erg klein. Dus woon je niet in de buurt van een bos? Met het openbaar vervoer ben je zo in de buurt van een leuk bos. Het voordeel van een boswandeling is dat er vaak al veel voorgeschreven routes zijn. Je hoeft dan enkel de bordjes te volgen en voor je het weet heb je een leuke route volbracht. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om zelf de route te bepalen. Zeker wanneer je creatief ingesteld bent. Tegenwoordig hebben veel telefoons ook navigatie. Je hoeft dan dus niet bang te zijn om te verdwalen. Een boswandeling is niet alleen leuk voor volwassenen, maar ook voor kinderen en dieren. Honden kunnen lekker ravotten in het bos, en kinderen kun je iets bijleren over de pracht van moeder natuur. Iedereen wordt er kortom gelukkig van.

Een wandeling door een authentieke stad

Ben je geen natuurliefhebber? Heb je bijvoorbeeld een hekel aan modder en afgelegen gebieden? Wil je graag veel mensen zien en niet alleen maar bomen en bos? In dat geval kun je ook een wandeling maken door een authentieke stad. Nederland kent veel authentieke steden die zeker het bekijken waard zijn. Wil je in korte periode veel te weten komen over een stad? In dat geval kun je bijvoorbeeld een gids ter hand nemen. Deze laat je de leukste plekken zien en je kan er ook nog eens een leuk verhaaltje bij vertellen. Zo leer je wat bij over de stad en ben je tegelijkertijd bezig met je gezondheid. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om zonder gids door een stad te lopen. Je kunt gewoon roekeloos ergens heenlopen en wel zien waar je terecht komt. Soms is het leuk om te verdwalen in een stad. Het geeft je nieuwe inzichten en een nieuw perspectief op de samenleving. Bovendien heeft het volgens sommige mensen zelfs een mediterend effect. Probeer eens af te stappen van de reguliere steden en ga echt eens kijken welke bijzondere steden je nog nooit hebt gezien. Probeer een stad te zoeken waar weinig toerisme is. Dat maakt een wandeling namelijk een stuk minder leuk.