Een fietstocht is niet alleen gezond, maar ook erg ontspannend. Nederland is een echt fietsland, maar toch wordt er door veel mensen weinig gefietst en gebruiken ze nog regelmatig de auto. Erg zonde natuurlijk, want met een auto kun je weliswaar leuk toeren, maar met een fiets kun je nog veel meer genieten. Bovendien kun je met een fiets op veel plekken komen waar je met een auto niet mag komen. Maar wat zijn nou leuke fietstochten waarvan je echt kunt genieten? In dit artikel een aantal leuke fietstocht-tips.

Tip 1: neem je fiets mee op vakantie!

Natuurlijk kan het tof zijn om in je eigen woonomgeving te fietsen. Maar ook andere plekken ontdekken is natuurlijk erg vermakelijk. Door in andere landen te fietsen kan dit realiteit worden. Juist om die reden is het daarom verstandig om altijd je fiets mee te nemen op vakantie. Allereerst hoef je daar dan geen fiets te huren, want bij een huurfiets weet je nooit of deze wel goed werkt. Bovendien moet je dan ook extra geld betalen. Ook ben je natuurlijk aan je eigen fiets gewend. Een fietstocht is daardoor veel aangenamer met je eigen rijwiel. Het is zeer gemakkelijk om je fiets mee te nemen op vakantie, want je kunt hem simpelweg achterop je auto monteren. Hier heb je speciale fietsdragers voor. Maar ga je liever niet met de auto? Geen enkel probleem. Je kunt je fiets ook meenemen in het openbaar vervoer. Hiervoor moet je meestal wel iets extra’s betalen, maar daar krijg je dan ook veel voor terug.

Tip 2: fietstocht door het bos

Je hoeft natuurlijk niet je fiets mee te nemen op vakantie. Nederland kent ook heel veel mooie gebieden om doorheen te fietsen. Denk bijvoorbeeld aan de Veluwe. Dit gebied trekt jaarlijks miljoenen toeristen van over de hele wereld. Je hoeft dus niet altijd naar een ver oord om te genieten van de natuur. Ook dichtbij huis kun je daarvan genieten. Op internet staan heel veel leuke fietsroutes waar je gebruik van kunt maken. Je weet dan zeker dat je langs leuke plekken komt. Je kunt in je eentje gaan fietsen, maar bijvoorbeeld ook met vrienden of je familie. Wil je geen vaste route, maar kies je liever je eigen route? Bij een fietstocht door het bos is dat natuurlijk ook mogelijk. Het voordeel van de bossen in Nederland is dat ze zeer goed onderhouden worden. Dit komt omdat er strenge regels zijn. Ook zijn er heel veel voorzieningen waar je gebruik van kunt maken. Er zijn overal prullenbakken en er is altijd wel ergens een leuk bankje om op uit te rusten. Een bankje is een prima locatie om bijvoorbeeld even te picknicken. Als je gaat fietsen wil je natuurlijk wel lekker weer hebben. Daarom kun je er in Nederland het beste in de zomer op uit trekken. Je hebt dan de meeste kans op een aangename temperatuur. Let er wel op dat je genoeg water meeneemt tijdens de fietstocht. Je wilt natuurlijk niet uitgedroogd raken. Vaak zijn er gelukkig ook wel kraampjes waar je wat te eten of te drinken kunt halen.